Frissítve ekkor: 2021.01.24

A következő sorokban a Budapesten 2018 ősz óta közlekedő csuklós Mercedes-Benz Facelift Omsira készülő modjának folyamatáról olvashattok.

A projekt 2018 nyár végén kezdődött, még mielőtt a BKV állományba vette volna a buszokat.
Egy kis ismerettséggel sikerült a buszról információkat és képanyagokat szerezni, így készült el elég rövid idő alatt az az egyedi fontkészlet, melyet a busz külső LCD kijelzője használ.

Forgalomba állásuk után utasforgalomban, illetve az Óbudai garázs nyílt napján is lehetőségünk volt fényképeket és méreteket szerezni mivel a pontos méretek számunkra elengedhetetlenek.

2019 februárjában felkerültek a busz külső tartozékai, mint pl. hátsó tolatókamera, zászlótartó, vagy épp a hátsó szélességjelző lámpák.

Majd ezután következett egy óriási szünet, ami egészen az év végéig tartott. Ez idő alatt más projektekkel foglalkoztunk, így kedv hiányában csak ritkán vettük elő a projektet. 2019 decemberében megint foglalkoztunk egy keveset a busszal, ekkor elkészült a műszerfal és a busz első részének utastere.

2020. április elején, elkezdtük átnézni a készülő projektjeinket, így a PDZ is sorra került. Az utastérbe került pár új modell is pl. kerék ék vagy mobilrámpa. Javítottuk a textúrahiányosságokat és pár modell pozícióját, majd az utastérben (csak a busz első felében) felragasztásra kerültek a BKK arculat matricái is. Az utolsó képen a műszerfal közel véglegesnek mondható állapota látható, elrendezés szempontjából persze, az ajtóscript a módosítás végett jelenleg még hibás.

Év végéhez közeledve kaptunk egy kis motivációt a folytatáshoz, így kicsit átrendeződött az utastér, kerültek bele új elemek, és pár alap beltéri elem újramodellezésére is sor került.

Idő közben megjelent egy frissebb Facelift módosítás Morphi által, így az elkészült objektek átpakolása arra a verzióra folyamatban van.

És amik még hátra vannak:

  • Pótkocsi honosítása
  • Futár fedélzeti OBU
  • Script munkák
  • Fülke bal felső részének átdolgozása
  • Kerekek cseréje

Ezt a listát mindig a legfrissebb cikk megjelenésekor frissítjük!

Jelenleg nem ez a fő projektünk, ezáltal ritkán foglalkozunk vele, tudjuk, hogy sokan várjátok, a projekt lassan de biztosan a kiadás felé halad.


Tartalmaink ingyen vannak, az oldal fenntartása viszont nem. Ezért ha teheted és tetszik amit csinálunk, támogasd a munkásságunk, ezáltal elősegítve az oldal fenntartását.