Továbbiakban ez a bejegyzés nem frissül, Gergő barátunk munkáját a Facebook oldalán követhetitek tovább. A bejegyzés utoljára 2020. Február 10-én frissült.


Jelen oldalon kedves készítőtársunk, Szabó Gergő egyik munkájáról olvashattok.

A projekt 2019 nyarán, először gyakorlással kezdődött mely végeredménye egy Ikarus 405-ös típusú autóbusz lett, de erről majd később. Ezt a buszt félbehagyva augusztus elején indult meg az Ikarus 412-es modellezése. Tekintettel arra, hogy se a 412.10A-hoz, se a .10C-hez nem volt fellelhető jellegrajz, így egy másik altípus, a .02-esét használta fel.

Ezután kezdődhetett a busz feltérképezése, hogy a végén egy pontos modellt kapjunk. Ebben Gergőnek sokan segítségére álltak, köztük csapatunk valamennyi tagja is.

Ezt követően kerültek ki az első képek róla. Majd rengeteget csiszolt, faragott a modellen, valamint további részleteket adott hozzá kívül-belül egyaránt. Mikor már a beltér bemutatható állapotba került, akkor egy 360°-os panorámát csinált és osztottuk meg facebook oldalunkon. Később lelassult a projekt, mivel a tanulásra kellett összpontosítania.

[HUN]Sziasztok!Tekintettel arra, hogy az Ikarus 412-es készítésébe besegítünk Szabó Gergőnek, közösen úgy döntöttünk…

Közzétette: The Creators – 2019. december 3., kedd

2020 Februárjára szembetűnőbb változások történtek. Elkészült a műszerfal és a kormány, viszont a váltógombsor textúrája még cserére szorul. Az ülések kaptak most már tartólábakat is, illetve más beltéri modell is javítva lett.

Kívül is észrevehetünk apróbb, ámbár fontos módosításokat. Például a kijelző helye immáron pontos méretek alapján van megcsinálva, és több pontatlanság is javításon esett át.

Már saját kerekek vannak alatta, viszont ez még nem a végleges verziója. A témában jártasabbaknak feltűnhetett, hogy egész pontosan ez egy Ikarus 412.10A, azonban tervben van a 412.10C verzió is, illetve ha van rá lehetőség akkor szóba jöhet a 412.10B verzió is.