Frissítve ekkor: 2021.01.24

A projekt kezdete egészen 2013 előttre nyúlik vissza, cpt. Dave a busz eredeti készítője még a VirtualBus-hoz kezdte el építeni és több féle kivitellel publikálta is. Majd később az Omsi első verziójába is bekerült a modell, busz fizikája már ekkor elkészült. CCV-520 a hangokat is megcsinálta hozzá, kisebb-nagyobb javításokban nemeza majd az Omsi Workshop segédkezett, ekkor teljesen ki lettek cserélve a scriptek.

2017 őszén került hozzánk a busz, ekkor még azzal a kéréssel, hogy készítsünk template-t a könnyebb festhetőség érdekében.
A kasztni teljes festhetősége és az ehhez tartozó modell javítások 2018. nyarára készültek el.

Kívülről szépnek nézett ki a busz, de a belseje ekkor még sok hibát tartalmazott, a javításra szoruló dolgokat időközben listán kaptuk meg.
Még ezen a nyáron (kívülről) elkészült a faceliftes változat is.

2019. év eleje körül kezdtük el tervezni a busz teljes felújítását, mert a busz még elég sok VBus-ból származó objekteket tartalmazott, illetve a textúrázással is gondok voltak.
Nyáron lehetőségünk volt ellátogatni Egerbe, (ahol még a mai napig megtalálható a típus) részletesen körbe fotózni a buszt és begyűjteni hozzá a szükséges méreteket, információkat.

Még nyáron elkezdtük feldolgozni a buszról szerzett anyagokat így pontosabb méretekkel új homlok- és hátfalat kapott a kasztni.

Sajnos elég sok korábbi modell pontatlan volt, így azokat is javítanunk kellett. Ekkor még egy régi alapra dolgoztunk, de már tervben volt a busz új alapra tétele.

Elkészült az újradolgozott műszerfal és az utastér is. Majd a busz új alapra került és csak a kész objektek kerültek bele a busz mappájába.

2020. áprilisban javítva lettek az utastér főbb részei, mint pl. a belső fal, mennyezet vagy a padló, ezekhez már csak az égetett textúra hiányzik. Még így is van munka vele, ugyanis a VBus-os modellek csak újramodellezés után kerülhetnek vissza a buszba. Jelenlegi célunk a v134.01 altípus elkészítése, természetesen tervezünk hozzá több féle setvar-t is. De ezekről majd később írnánk.

Ahogy olvashattátok, a busz már igen sok éve készül, de mi mindig a jelenlegi tudásunkhoz mérten foglalkozunk vele. Ahogyan fejlődünk, sorra akadnak olyan részek amiket régebben elfogadtunk, ma pedig inkább újra modelleznénk, vagy már máshogy csinálnánk.

És amik még hátra vannak:

  • Vbuszos modellek újradolgozása
  • Textúraégetések
  • Kerekek cseréje
  • Utastér berendezése
  • Elhúzható ablakok
  • Külső objektek javítása (pl. tükör, ablaktörlő)
  • scriptek

Ezt a listás mindig a legfrissebb cikk megjelenésekor frissítjük!


Tartalmaink ingyen vannak, az oldal fenntartása viszont nem. Ezért ha teheted és tetszik amit csinálunk, támogasd a munkásságunk, ezáltal elősegítve az oldal fenntartását.