Sziasztok!
Ezen leírásban megmutatjuk nektek, hogyan kezdjetek el egy pályát, valós domborzati körülmények között, illetve ezt hogyan tudjátok beállítani. Kezdjünk is neki
!

Először keressük ki az OMSI gyökérkönyvtárában a template mappát, és azon belül található NewMap mappát. Majd ezt másoljuk át a maps mappába. Ha nincs, akkor a maps mappába hozzunk létre egy aerials mappát.

Ez után szintén az OMSI főkönyvtárában kikeressük az options.cfg-t, és annak az aljára az [Editor_LinkAerial] alá egy linket kell bemásolnunk.
A linkhez szükségünk lesz egy API key-re, melyet a Bing maps oldalán bejelentkezve tudunk létrehozni. Ha az API key megvan, akkor azt a cfg-be a következő link mögé kell beírni:

[Editor_LinkAerial]
http://aerial.gcmods.de/toquad.php?x=~x&y=~y&z=~z&apicode=

Ha ez megvan, akkor mentsük el a cfg-t, és nyissuk meg az OMSI 2 editort, azon belül is a bemásolt üres pályát. Amint ez megvan, bal fent kattintsunk a Maps fülre , majd a Convert to World Coordinates-re.

Utána a Google térképen megnézzük a kinézett kezdőpont koordinátáját, s bemásoljuk az OMSI által behozott ablakba. Beírunk továbbá egy nevet hogy milyen mappába hozza létre a pályát, majd a Start conversion-ra kattintunk. Fontos, hogy mikor valós koordinátára akarjuk konvertálni, akkor az OMSI beállításainál legyen bepipálva hogy a teljes pályát töltse be!

Ezzel már koordináta alapúvá változtattuk a pályánkat. Ilyenkor én újra szoktam tölteni a pályát biztos ami biztos. Amint betöltött, a Tile fül alatt pipáljuk be a Use tile aerials-t, és az alatta lévő csúszkát érdemes feljebb venni a magasabb felbontás érdekében, majd kattintsunk a Dnl. current Tile gombra. Egy kis töltésidő után azt láthatjuk, hogy a fű textúra helyett egy műholdkép jelent meg. Igen ám, de még mindig egy teljesen lapos pályánk van, még akkor is ha a Kékestető legtetejére raktuk a koordinátát.

Most látogassunk el erre az oldalra, és a megfelelő kontinenst kiválasztva keressük ki a koordinátánknak megfelelő zipet. Én nekem például az Eurasia, valamint az N47E019.hgt.zip kell.

Ha ezt letöltöttük, akkor az OMSI 2\DEMImport\SRTM\Data mappába csomagoljuk ki. Ezek után már csak az OMSI editorban kell szintén a Tile menü alatt a DEM systemnél a lenyíló menüből kiválasztani az egyetlen lehetséges pontot, és kattintsunk a Run curr. Tile gombra, majd ezt ismételjük meg a többi tile-on is.

Ezzel leírásunk végéhez értünk, reméljük sokat tudtunk ezzel segíteni! 🙂


Tartalmaink ingyen vannak, az oldal fenntartása viszont nem. Ezért ha teheted és tetszik amit csinálunk, támogasd a munkásságunk, ezáltal elősegítve az oldal fenntartását.