OMSI 2

Készülő projektek

Fiktív Voticko
Peťulínek

A korábban kiadott Fiktív Středočesko után a cseh készítő egy hasonló tematikájú vidéki hangulatú pályába kezdett. A pálya 5 vonalat fog tartalmazni (740, 741, 744, 745, 748).


Bratislava 2008/II [Fél-valós]
14Tr6207

Eddig nem nagyon írtunk szlovák kiegészítőről, ennek egyszerű oka van, nem igen van készülőben ilyen. Ezt a jeget az egykor magyar területhez tartozó város, Pozsony 2008-ban játszódó pályája töri meg, ami első ránézésre egy villamosos pályának tűnik, de a leírást jobban elolvasva akad majd pár sima autóbusz és trolibusz vonal is.

A pályán alapvetően 13 villamosvonalon, 4 busz vonalon és 2 trolibusz vonalon lesz majd lehetőségünk vezetni (vonalszámok a pálya cseh OMSI fórum oldalán). Kaptunk a pályáról egy rövidke videót is, amin a mindössze 10 megállós 13-as vonalat láthatjuk a Hlavná Stanica-tól (Főpályaudvar)- Námestie Ľudovíta Štúra végálomásig, majd vissza a főpályaudvarra.


Project “Blue Tram” – Rathgeber M5.65
PaulIP

Év eleji beszámolóban kaptunk egy rövid összefoglalást, mi is történt az utóbbi időkben a villamossal. Beüzemelésre került a műszerfal összes gombja, szebb modellt kaptak a külső fényjelző készülékek, javítottak az ajtóscripteken, valós hangokat és jegykezelőket kapott a villamos. Az évvégi hírmondóban ugyan már írtunk róla, de a készítők a friss összefoglalóba is leírták, hogy elkészítették a Müncheni karácsonyi villamost is.


Winsenburg 2022 [Fiktív]
flo.exe, Beni.exe

Az új verzió koncepciója a pálya bővítése és korszerűsítése, ami új területeket és új vonalakat foglal magába. A pályához az Ahleim pálya egyes területeit is hozzácsatolják, így a korábbinál jóval nagyobb lesz a vezethető terület, ami összesen 22 vonalat fog jelenteni. Emellett lehetőségünk lesz a föld alatt metrót vezetni is. További képeket webdisk fórumon találtok.


Hamburg Linie 20
Darius Bode

A korábbi Hamburg DLC készítői úgy gondolták, hogy ideje egy újabb vonallal és egy újabb járművel bővíteni a Hochbahn palettáját. A DLC a Hamburgi 20-as vonalat hozza el nekünk, mely Bahnhof Altonát köti össze Rübenkappal, menetideje körülbelül 40 perc. Ahogy a Hafencity behozta a kerékpárosokat, ez a pálya meg behozza a nagyvárosokban igencsak elterjedt, (általában szanaszét dobált) bérelhető e-rollereket, és azok használóit. Természetesen ahogy a Hafencity esetében is, úgy itt is aki rendelkezik a korábbi DLC-kel, annak a régi vonalak automatikusan beleintegrálódnak az új pályába is. Persze valami jármű sem árt a vonalhoz, így végre megkapjuk a Mercedes csuklós elektromosbuszát, a Mercedes-Benz eCitaro G-t 4 ajtós változatban. Az árazását egyelőre még nem tudjuk.


Intercity S41x
Pedro

Célegyenesbe ért Pedro Setra családja. Az utóbbi időkben már csak ellenőrzéseket végzett rajta, valamint festéseket csinált hozzá. Kapunk bele egy táblagépet is, melyben meg tudjuk majd nézni a menetrendet, a vonallistát, valamint a sofőr PIN kódját a jegynyomtatóhoz. Az automataváltós verziót a kiadásban nem lesz benne, ezt későbbi frissítés fogja tartalmazni.


Add-on Masterbus Veiling Series
Masterswitch Studios

A Masterbus Veiling Series a Volvo B7RLE alvázra épített Wright Eclipse 2, valamint a Volvo B8RLE alvázra épített Wright Eclipse 3 szériát dolgozza fel. Előbbit 2008 és 2015 között, utóbbit 2015 és 2019 között gyártották.
A DLC mindkét szériából 4-4 fő változatot fog tartalmazni melyek a következők:

 • Masterbus Veiling 2 B7RLE 12,1 m Euro 4 Voith
  (1 és 2 ajtós változat)
 • Masterbus Veiling 2 B7RLE 12,1 m Euro 4 ZF Ecomat
  (1 és 2 ajtós változat)
 • Masterbus Veiling 2 B7RLE 12,1 m Euro 5 ZF Ecolife
  (1 és 2 ajtós változat)
 • Masterbus Veiling 2 B8RLE 12,4 m
  (1 és 2 ajtós változat)
 • Masterbus Veiling 3 B8RLE 12,4 m
  (1 és 2 ajtós változat)
 • Masterbus Veiling 3 B8RLE 13,1 m
  (1 és 2 ajtós változat)
 • Masterbus Veiling 3 Falcon 12,1 m
  (1 és 2 ajtós változat)
 • Masterbus Veiling 3 B8RLEA 18m
  (2 és 3 ajtós változat)

Valamint a készítők nagy testreszabhatóságot ígérnek. Az árazását és megjelenését még nem ismerjük.

Wright Eclipse 2 / Masterbus Veiling 2
Wright Eclipse 3 / Masterbus Veiling 3

Oktyabrsk [Fiktív]
Bushido

Orosz viszonylatokban is folytatódtak a munkálatok. A pályán a menetrend szerinti járatokon többek között Mercedes, MAN, Liaz és PAZ buszokkal találkozhatunk, de elérhető lesz egy csökkentett teljesítményű AI lista is, amiben csak az alap MAN buszok és egy LIAZ lesznek benne.

A közúti járművek előfordulását pedig próbálja az adott napszakhoz köthetően megválasztani. További képek az Omsi Webdisken érhetők el, ahol viszonylag gyakran kapunk új információkat a pálya legfrissebb állapotáról.


Kiadott projektek

Solaris Urbino 8,6 – Augustów
Iwo

Nemrégiben jelent meg a korábban kiadott Augustów pályához készített Solaris Urbino 8,6 méteres változata, melyet itt értek el. A busz megfelelő működéséhez szükség van a korábbi kiadású Solaris Refurb packre, amit ide kattintva tölthettek le.


SOR BN8.5-13.5 Pack
CorroBroCZ

7 év után frissült Slujda által kiadott SOR XN pack, további javításokkal és típusokkal, új setvarokat kapott a busz, pl.: utastéri kijelző, dísztárcsák. A módosítást CorrobroCZ-nek köszönhetjük. A kiadott altípusok 8,5m, 9,5m és 10,5m. A csomag tartalmazza még a 13,5 méteres változatot is, viszont az jelenleg félkészen van benne a csomagban.

További tervezett típusok várhatóak a CN családból is, Euro 3, Euro 4 és Euro 6 besorolásúakból, CNG verziók és pár fiktív változatot is tartogat még számunkra a készítő. A projektet a cseh érdekeltség ellenére a lengyel Omsi fórumon találjátok meg.


LOTUS

Készülő projektek

Berlin M13 WEI [fél valós]
Matti_LE

A pálya a Berlini M13-as villamosvonalat dolgozza fel, elsősorban Pasedagplatz és Hansastraße között, és fokozatosan bővítve a teljes vonalig. Habár az épületek többségét az alap Berlin pályából használja, de ez elnézhető egy Berlin tematikájú pályán.


Freeware AddOn Leipzig [fél valós]
RSTLNO1

Egy 2.5 órás videón láthatjuk a pálya 2021 Decemberi állapotát. A videóban a 11-es és a 12-es vonalát láthatjuk oda-vissza, de a 4-es vonal egy kis része is megvan.


TramSim

Az utóbbi időkben valahogy mindig sikerült kihagynunk eme csodálatos szimulátort a sorból, pedig rengeteg minden történt. Tavaly Decemberben frissült a bécsi ULF villamos, megkaptuk az A1 és a B1 típust, melyek már a második generációt hivatottak képviselni. Szintén Decemberben frissült a Vienna addon is, megkaptuk hozzá a 71-es vonalat is. De hogy ne csak a tavalyi évről beszéljünk, most a ViewAppos srácok a készülő SGP E1-esen ügyködnek, amit valószínűleg egy újabb DLC formájában kapunk meg.