OMSI 2

Készülő projektek

Fiktív Středočesko v3.0
Peťulínek

A cseh Omsi fórumon immáron v3 ként készül tovább a pálya, Peťulínek közzé is tett egy videót egy új járatról. Így tehát további területekkel fog bővülni a map, ami továbbra is hozza a tőle elvárt minőséget és a cseh hangulatot.


Thüringen Wald [Fiktív]

A pálya a téli időjárást is gyönyörűen visszaadja a havas, autósok számára kedvezőtlen útviszonyokkal.

A havas textúrák mellett a karácsonyi hangulatot pedig a feldíszített bokrok, fenyőfák és a házakra feltett égősorok fokozzák. A képek továbbra is magukért beszélnek. További képek a Webdisk fórumán találhatóak.


Oktyabrsk
Bushido

Bushido elég aktívan foglalkozott az utóbbi pár hétben a pályával, ami továbbra is hozza a hamisítatlan orosz hangulatot. Széles úthálózat, hazai járműtípusok, Volga, Zsiguli, Zil. Íme pár kép a Webdisk fórumról, ahol több képet is találtok a projektről.


Project “Blue Tram” – Rathgeber M5.65
PaulIP

A járművön végzett javítások és fontos tartozékok beszerelése után a villamos kimerészkedett egy utasokkal végzett próbakörre. Ehhez szükség volt először az utastájékoztató rendszer beüzemelésére, ami a villamos esetében egy IBIS vezérelt elől-hátul látható célfilm rendszer.

Fontos javításnak tekinthető még a valós pneumatikus rendszer is, ebből adódóan valósághű kompresszor működést láthatunk majd a villamosban és az ezekhez társuló meghibásodások is elő-elő bukkanhatnak a vezetésünk során. A vezetőfülkében a fények-fényforrások is készek és akár valós akkumulátor működéssel is lesz majd lehetőségünk vezetni.

Bővebb betekintést nyerhettek a villamos működéséről, és a hangokról egy nemrég közétett videón keresztül:

A projektről bővebben az Omsi Webdisk fórumon olvashattok.


Kiadott projektek

Add-on Irisbus Family Citybus
Halycon Media

A franciák DLC hulláma továbbra is egy hazai típuscsaláddal folytatódik. Az Irisbus Citybus család szóló és csuklós változatait kapjuk meg. A már jól megszokott Citybus típus 12 és 18 méteres hosszúságban tudjuk vezetni.

A csomag tartalmaz még egy kicsit modernebb behatást keltő 18 méteres változatot is, és egy futurisztikus kinézetű elől-hátul ívelt formavilágú típusokat amiket még futurisztikusabbá tesz az első és hátsó kerekekre rögzített műanyag takaró is.

A csomag legkisebb tagja egy Irisbus GX127 9 méteres változatban.
A buszokhoz 3 különböző motorvariáns érhető el.

Az Add-on árazását illetően Steamen 17,95 euróért, az Aerosoft oldalán pedig leárazva 15,96 euróért szerezhető be.


Add-On Beijing
Chen Jiahuan

Chen Jiahuan a DLC fejlesztője Kína fővárosába kalauzol el bennünket. Peking városát a 104-es vonalon vezetve fedezhetjük fel, ami számos nevezetes pont és látnivaló mellett halad el.

A 104-es vonal a pekingi pályaudvar és Wuluju között összesen 11km-t tesz meg, a vonal vezetési ideje 35-50 perc. Bővebb leírás a Steam oldalán érhető el, ahol 24,95 euróért vásárolható meg.
A DLC elérhető még az Aerosoft oldaláról is, ott egy kicsivel drágábban, 31,74 euróért szerezhető be.


Add-On Citybus M301
Sergey Panyukov

Megjelent a Citybus M301-es DLC, mely egy MAZ 103-as virtuális mása. A busz 11.985m hosszú, alacsonypadlós változat. Az elkészült alpítust Mercedes-Benz OM906 LA euro3-as állómotorral és Voith Diwa D851.3E típusú 3 sebességes automataváltóval szerelték fel. Természetesen setvarozható elemeket sem felejtették el, így például cserélhetjük a tükröket, függönyöket, stb. A kiegészítő ára 9.95€ steamen.


Add-On Yorkshire Counties
Kyle Johnson

Egy újabb fiktív pályát tartalmazó DLC-vel lettünk gazdagabbak, melyet az Egyesült Királyság ihlette. A pálya mellé kapunk két új buszt, mely a YC Masterdeck és a YC Veiling B8RLE típusnevet kapták. A DLC az AI villamoshálózaton és a gyönyörű tájakon kívül még szűk utakat és szoros menetrendet ígér, amivel egy kicsit kihívás lehet a vezetés. Megvásárolni Steamen tudjátok 24.95€ értékében, azonban a Téli vásárnak köszönhetően Január 5.-ig akciósan 18.71€ az ára.


Ikarus C56
jxbell

Jól indult a December, ugyanis kiadásra került jxbell várva várt C56-osa. A busz habár félkészen, hiányosan került a publikum elé, de vezethető, élvezhető. Letölteni megáról tudjátok.


Grande Porto 2021 [fiktív]
BrunoAlexLUX

Így év végére kaptunk egy Protugál fiktív pályát. A pályán több mint 100km bejárható úton, 13 vállalat összesen 47 vonalát vezethetjük. A rengeteg viszonylat között mindenki megtalálhatja a saját kedvencét, van szűk utcákon kanyargó városi járattól kezdve, a CitySightseeing városnéző viszonylatán át a villamosvonalig minden. Ezt az óriási méretű pályát WebDiskről tölthetitek le.


Steinkirhcen V2
Hamburg-Harburg

Megjelent Steinkirchen második verziója, ami 3 új vonalat és iskolai járatokat is tartalmaz.

A térképet az Omsi Webdiskről tudjátok letölteni.LOTUS

Készülő projektek

Mülheim an der Ruhr 2005
Rene5699

A pálya már egy régóta megszűnt 110-es vonal 2005-ös állapotait dolgozza fel, meglehetősen színesebb vonalvezetéssel a vonal 2015-ös megszűnés előtti állapotokat tekintve, mivel 2008 óta az eredeti vonal csak egy részét használták.

A készítő még nem foglalkozott egyedi épületek modellezésével, így hát a pályán található épületek egy már meglévő pálya épületeit használják, viszont ennek ellenére is hangulatosnak tűnik. A villamosvonal egyébként 1000mm-es nyomtávú.

További képeket a pálya Lotus fórum oldalán találhattok.


Freeware AddOn Leipzig [fél valós]
RSTLNO1

Legutóbb nyáron számoltunk be a pályáról, amikor egy elég részletes dokumentációt álíltottak össze a készítők, hogy a pálya 12-es vonalának szakaszai jelenleg milyen készültségben áll.

Korábban egy útvonalbejárós videót tettek közzé a 11-es vonalról…

…karácsony előtt pedig betekintést nyerhettünk, hogyan építkeznek map editorban a srácok.


Hannover Linien 10+17 [fiktív]
bjoernschneegans

A pálya korábban ” Hannover A – West und D – West” néven futott, viszont megfelelő kapacitás hiányában a készítők a tervezettnél kevesebb területtel építik meg a pályát, így tehát csak a 10-es és a 17-es vonal lesz csak megépítve. A pálya szemmel láthatóan tartalmaz még hibákat, és hiányosságokat, így a teljesség igénye nélkül karácsony alkalmával kaptunk a megépítendő vonalakról egy videót.

A tereptárgyak és növényzet beépítésén kívül vannak fontos elemei a pályának, ilyen például az AI forgalom megfelelő működése, menetrend, utasok és gyalogosok stb. így elsősorban most ezekkel foglalkoznak a készítők.

További információk és több képanyag a pálya Lotus fórum oldalán tekinthetők meg, ahol részletesebb leírást is kaphattok a pálya jelenlegi készültségéről is.


Boldog és eredményekben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük