OMSI 2

Készülő projektek

Add-On Heuliez Bus pack (Acrotere Design)

A francia Heuliez Bus járműveit újabb típusokkal ismerhetjük meg, ugyanis az Acrotere Design csapatánál sorra készülnek érdekesnél érdekesebb változatok. Műhelyükben készül az 1994-2005-ig gyártott GX317, ebből készül CNG-s hajtású Euro 2-es és Euro 3-as, és GNV (azaz LPG hajtású) változat is.

Az említett három változat a QUB Quimper Busse arculatában:

St Malo városában is fellelhetőek ezek a típusok, csak épp dízel kivitelben. Ebben a városban 2004-től Volvo 7700-asok is közlekedtek, I. és II. generációban. Ennek a típusnak a két ajtós kivitelét is megkapjuk a készülő Heuliezek mellé.

További információkért látogass el a Facebook oldalukra, ahol részletesebb leírást és még több fotót találhatsz.


Ikarus 412 (Szabó’s workshop)

A projektről még a műhelyünkben is olvashattatok, viszont elég régen volt róla friss hír. A busz egyes részei javítva lettek, illetve több új modell is bekerült. Hogy pontosan mik is lettek megcsinálva, mindent felsorolni hosszú lenne.

Elkészült a műszerfal nagy része, bekerültek a festhető ablakok, most már kívül és belül is jelezhetjük a le- és felszállási szándékunkat, valamint a busz fel lett szerelve utasszámláló készülékkel is, és lehetne még napestig sorolni az újdonságokat. A világításrendszer is lassan elkészül, de még van rajta javítanivaló.

Jelenleg még a 412.10A készül, ha ez elkészült akkor kezdődik csak a 412.10C fejlesztése. Továbbá a készítő tervezi elkészíteni a miskolci Voith váltóval felszerelt 412.10B változatot is. További képeket találhattok a készítő facebook oldalán.


Ikarus 415.26 (ddrucsko)

Utoljára tavaly nyáron írtunk az Ikarus 415-ösről, azóta valamelyest tudott haladni vele a készítő. A világítás pár kivétellel kívül-belül elkészült, az új ülések is bekerültek. Megkapta a karosszéria a polírozást, valamint a szélvédő egyedi fóliázása is megoldható lett. A busz belseje még néhol javításra szorul, illetve új textúrákra vár.


Ikarus C80 pack (Dui0907)

A buszt jxbell egyik ismerőse kezdte el a C56-os alkatrészeiből, már több mint fél éve. Tervek szerint a C80.30M/30A, C80.40M/40A és a Classic-osított 280.30M/30A, 280.40M/40A altípusok fognak elkészülni egyéb extrákkal együtt.

Eddig késznek mondható az ajtó, helyére kerültek az ülések, közel kész a padló, a műszerfal és hamarosan a template is elkészül. Hátra van még jó néhány dolog pl. setvarok, szépséghibák javítása, passengercabin és az ablakok.


Irisbus Citybus Pack (Tomikovec)

Folytatódtak a munkák Tomikovec műhelyében is. Elkészült a Citybusokban jól ismert műszerfal.


Iveco Bus Family (Kescrole Addons)

Az Irisbus Intercity pack után az Iveco Crossway családot célozták meg, elsőként a Crossway Pro 10.8 méteres verzióját mutatták be.

Facebook és Instagram oldalukra setvar ötleteket várnak a nagyközönségtől, hogyha neked is van ilyen ötleted, ne habozz, írj nekik Facebookon, vagy keresd fel őket az Instagrammon!


SOR XN 8,5 és SOR XN 9,5 (Memanek)

Sok év után a SOR XN pack is folytatódik, mégpedig a család CN/BN 8,5 és 9,5 méter hosszú tagjaival.
A cseh Omsi fórumon első körben még csak a CN 8,5 és a CN 9,5 került bemutatásra. Felmerült az Euro 6-os változat elkészítése is, viszont megfelelő anyagok hiányában a készítő nem tervezi megcsinálni. A projektet a cseh Omsi fórumon tudjátok nyomon követni


Středočesko V2 [fél fiktív] (Peťulínek)

Peťulinek gőzerővel dolgozik a tavaly nyáron kiadott Közép-Csehországot feldolgozó fiktív, ámbár valós településnevekkel ellátott pálya második verzióján, a Středočesko V2-n. Ami már a képeken is egyből szembetűnik, hogy jóval gazdagabb és hangulatosabb környezetben vezethetünk majd.

A pálya bővítését illetően még a készítő csatornáján két timelapse videót találhatunk két új buszvonalról. Több képet és infókat itt találtok.


Volvo 8700/8700LE (Nano)

Fórumon jelent meg néhány kép a buszról, de sok információt nem osztott meg a készítő. Két- és háromtengelyes változat is készül, utóbbit már bekonvertálva is láthatjuk. A típus mellett készülnek egyéb helyközi buszok is, többek között Volvo 8900LE és 8500/8500LE is.


Kiadott projektek

Add-On MAN Stadtbus- New Lion’s City (Mainmesh3D)

A kiadási dátumok tologatása után eléggé reménytelennek tűnt, de végül március 30-án végre megjelent az új generációs Lion’s City. Ahogy korábban beszámoltunk róla, 6 különböző változatot kapunk két féle váltóval. A vélemények eléggé megosztóak, a rengeteg hiba mellett úgy érezzük, hogy kissé elhamarkodott volt a kiadás, és egy félkész buszt kapunk kézhez. Csak, hogy egy néhány példát említsünk, a műszerfali gombok egy része nem működik, például a harmadik és negyedik ajtó gombja sem, ha egyszer akár véletlen rányomtál a vésznyitóra, azt visszavonni nem fogod tudni. Reméljük egy frissítésben mindent kijavítanak majd. Ennek ellenére ha szeretnétek megvásárolni, akkor Steamen 17.95€-ért, vagy az Aerosoft oldalán Április 6-áig akciósan 15.96€-ért, utána 19.15€-ért tudjátok


Budapest 181 (Komlósi Milán)

Egy újabb budapesti pályával lettünk gazdagabbak. A pályával a IX. kerületbe látogathatunk el, és biztosíthatunk a József Attila lakótelep lakóinak átszállási kapcsolatot az M3-as metróval. Jelenleg csak a 181-es járat vezethető rajta, mely 10-18 perces menetidővel rendelkezik. A pálya későbbiekben való bővítéséről nincs információnk. Letölteni innen tudjátok. A pályához ajánlott a Rheinhausen DLC megléte az AI villamos miatt.


Neoman Overhaul 2.2 (Sobol)

A hó közepén megjelent a Neoman Overhaul újabb bétája, mely 4 új típust ad hozzá a játékhoz. Ezek a következők:

  • MAN A23
  • MAN A40
  • MAN A42
  • MAN A39 DoubleDecker

Emellett az Euro6-os változatok fedélzeti számítógépe át lett dolgozva, emellett Sobol festhetővé tette a beltéri falakat és a padlót. Az A37-es kivételével mindegyik változat kapott CNG setvar-t. Hangok is frissültek, és több hibát is kijavított. Későbbiek folyamán bekerülhet még az A26 és az A36, valamint ezek helyközi, LE változataik. Letölteni webdiskről tudjátok.