OMSI 2

Készülő projektek

Ikarus 415 (Szabó’s Workshop)

Elkezdődtek a munkálatok a .04-es altípus felújított változata körül is. Ezek már DAF motorral és ZF váltóval lettek felszerelve. Az utastérin kívül FOK-GYEM kijelzőt is kaptak, ennek vezérlését nagy valószínűséggel IBIS alapúra tervezi majd a készítő.

Az elsőként elkészült MZE-415 is kisebb átdolgozáson esett át, mint, script és hang szempontjából is, vizuális szinten pedig plusz részletek kerültek az utastérbe is, illetve immáron valós méretű kerekeken fut majd a busz. Animációt kaptak a tetőablakok, az utas- és a vezetőtéri szellőzők is. Végső soron az utastérben működő vészjelzők vezetékelése is befejeződött.


Add-On MAN Stadtbus- New Lion’s City (Mainmesh3D)

Előzetes információk alapján márciusban fog megjelenni az MAN által 2018-ban bemutatott, és 2019 óta sorozatgyártott új generációs Lion’s City virtuális mása Mainmesh3D jóvoltából.
Az addon 6 különböző változatot fog tartalmazni:

  • 12.19 méteres Lion’s City 12C (2 ajtós változat)
  • 12.19 méteres Lion’s City 12C (3 ajtós változat)
  • 18 méteres Lion’s City 18C (3 ajtós változat)
  • 18 méteres Lion’s City 18C (4 ajtós változat)
  • 18.7 méteres Lion’s City 19C (3 ajtós változat)
  • 18.7 méteres Lion’s City 19C (4 ajtós változat)

Választhatunk ezekhez 260-tól 380 lóerőig motort, illetve eldönthetjük hogy a Voith DIWA6 és a ZF Ecolife Step 3 váltót preferáljuk jobban. A modell a prototípusokon alapul, de későbbiek folyamán frissítésként tervezi megcsinálni valamennyi valós változatot, illetve olyan fiktív verziók is szóba jöhetnek mint például 5 ajtós csuklós, vagy éppenséggel emeletes szóló. A DLC ára az Aerosoft oldalán pedig 19.15 euróba fog kerülni, de Steamen se fog sokkal kevesebbe kerülni.


MAN EL283 Minipack (Alexred2)

A készítő jelenleg azon dolgozik, hogy a busz MAN D0836 motor-, illetve ZF váltóhangot kapjon, illetve egyéb apróbb hiányosságokat és hibákat javít. Ha mindezekkel megvan, szeretné bétaként kiadni a nyilvánosság számára.


Oktyabrsk [Fiktív] (Bushido)

Az Oktyabrsk egy fiktív orosz, többnyire városi pálya. Az orosz tartalmakkal általában elő szokott fordulni, hogy a cirill karakterek miatt nem működnek, itt emiatt nem kell majd aggódni, a készítő kizárólag latin karaktereket használ a fájlokhoz. Nagyon sok információnk nincs a pályáról, hogy pontosan, milyen járatokat fog majd tartalmazni, a legutolsó fórumbejegyzés alapján azt viszont biztosra tudjuk mondani, hogy a városi vonalak mellett lesz egy időszakos járat is, mely csak Áprilistól Októberig jár majd.

A képek mellé kaptunk egy bő 3 perces videót is, ahol betekintést nyerünk a pálya egy kis szakaszáról.


LOTUS

Készülő projektek

Hannover A – Linien 10 und 17 (bjoernschneegans)

A projektet egy két fős társaság kezdte el 2020 októberében. A pálya ugyan fél-fiktív, de a hannoveri 10-es (Ahlem – Hauptbahnhof / ZOB) és a 17-es (Hauptbahnhof / ZOB – Wallensteinstraße) vonalat fogja tartalmazni 2021-es, azaz most aktuális állapotok szerint. Jelenleg a Brunnenstraße és a Goetheplatz közötti szakasz egészen előrehaladott állapotban van, teljes mértékben járható, és a beépítés is valamelyest már elkezdődött. Ha csak ezt a szakaszt nézzük is elég messze van a késztől, a Glocksee Betriebshof még nincs megcsinálva, a pályáról szakaszosan hiányoznak a felsővezetékek, a lámpahangolások, és az AI-k is csak részlegesen vannak meg, a közúti kresztáblák és útburkolati jelek, a közművilágítás is még hiányos. Ahogy a másik hannoveri projektet, ezt is figyelemmel fogjuk kísérni.


Stadtbahn B-Wagen (Pandemist)

Pandemist néhány átfestéssel mutatta be fórumon, hogy milyen változtatható elemeket is tartalmaz majd a villamos. Többek között választhatunk rolós illetve felhajtható napellenző között, de a jelenlegi jegykezelőket is lecserélhetjük az 1979-től használatosra, valamint a tükröket is válthatjuk kisebb és nagyobb méretű között. Átalakítható teljesen tanulójárművé, amely például olyan változtatásokat jelent, mint például az utasajtók lépcsői helyét csak egy fém panel borítja.