Eljött az év vége, sőt, mire ezt olvassátok, már át is léptünk 2021-be, így ideje megnézni mi is történt az év utolsó hónapjában. Innen szeretnénk megköszönni, hogy egész évben figyelemmel kísértétek oldalunkat, munkásságunkat, és mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!


OMSI 2

Készülő projektek

Ikarus 415 (Szabó’s Workshop)

Május végén láttunk utoljára képeket a buszról, azóta lassan de biztosan haladt vele a készítő, többek között modellek, textúrák, animációk, scriptek terén. Kisebb hiányosságokkal elkészült az utastér világítása, passengercabin-ja és az utasok pathelése is.
A kiadást a készítő jövő évre tervezi, és a további I. generációs változatok elkészítése a hozzá szükséges információk megszerzésétől függ.


Kiadott projektek

Add-on Saint Servan (Palme d’or)

A hónap közepén megjelent az Add-on Saint Servan, ami egy fiktív, de valós elemeket is tartalmazó francia hangulatú pálya. Összesen 8 vonalat tartalmaz, melyek között van városi és helyközi is, ezek menetideje a 10 perctől akár 50 percig is terjedhetnek. Hogy teljes legyen az összkép, a pályához jár egy Irisbus Citelis is, 12 méteres változatban. Megvásárolni 24.95€-ért tudjátok Steamen, vagy 26.63€-ért az Aerosoft oldalán.

Add-On Citybus 628c & 628g (Kajosoft/Kajott3D)

Sokat kellett várni rá, de hó elején végre megjelent Kajott Conecto-ja is. A fizetős kiegészítő szóló és csuklós, Euro5-ös és Euro6-os besorolású motorral szerelt változatokat is tartalmaz. Nagyjából 25 setvar elem mintegy 60 opciót tartalmaz, melyek között változtathatjuk például a jegykezelőket, a fülkefalat, és még sok mást. Továbbá összesen 80 valós és félfiktív festést kapunk hozzá, viszont a logókról a fizetős mivolta miatt le kell mondanunk. A DLC-t Steamen 14.95€-ért tudjátok megvenni.


Add-On London (Rhys McColin)

Szintén sokat kellett várni erre a kiegészítőre is, de a hó elején megérkezett az Add-On London. A DLC az Egyesült Királyság fővárosába kalauzol el minket. A 16 vezethető vonalon megtekinthetjük a város főbb nevezetességeit a 4 ikonikus emeletes busszal. Megvásárolni steamen 29.95€-ért, míg az aerosoft oldalán 31.96€-ért tudjátok.


Add-on Heuliez Bus-Pack (Acrotere Design)

December közepén elérhetővé vált Steamen a DLC, melyet 17.95€ ellenében kapunk meg. Ahogy a múlthavi összefoglalónkban már beszámoltunk róla, a GX 327-es típusból mintegy 20 változat közül választhatunk, és rengeteg setvar elemmel még testre is szabhatjuk.
Előzetes hírek szerint januárban ingyenes frissítésként megkapjuk hozzá a Heuliez GX427-es típust is.


LOTUS

Készülő projektek

ČKD Tatra T4D (Kartoffelphantom)

Kartoffelphantom mikor elkezdte ezt a villamost, akkor még nem gondolta hogy végül Lotusba fog bekerülni. Szeretné teljesen modulárisan megcsinálni, viszont itt ügyelnie kell arra, hogy a gépigény se legyen túlságosan nagy. A villamos jelenlegi állapotát, az alábbi videón vehetitek szemügyre.


Stadtbahn B-Wagen (Pandemist)

Teljesen átdolgozták a modellt, több fotótextúrát alkalmaznak, valamint a scriptek is módosítva lettek. Persze sok munka van még hátra, például a villamos fizikájának és a hangok javítása. További képeket a lotus fórumon találtok.


Kiadott projektek

MAN Lion’s City (Alper)

A két ünnep között megkaptuk a virtuális garázsunkba az Alper által készített, eredetileg V3D Omsiba gyártott modelljén alapuló MAN Lion’s City-t. Egyelőre csak VDV műszerfalas, Voith váltós változat van, de variálhatóságból nincs hiány. Alapból 3 típust kapunk meg, a fekvőmotoros A21-et, az állómotoros A37-et, és a helyközi változatú A20-at. Mindegyik kétajtós, de magunk választhatunk hogy manuális vagy automata ajtókezeléssel szeretnénk használni. Az A20-as esetén kérhetjük lengő illetve siklóajtóval, míg az A21 és az A37 esetében kérhetjük bolygóajtóval, lengőajtóval, valamint siklóajtóval. Habár csak egy motort választhatunk, de tükörből és logózásból is dönthetünk hogy az Euro6-os, vagy az EEV-s kivitelnek megfelelően legyenek felszerelve.
Letölteni a Steam Workshopon tudjátok.

Készül csuklós változat is, egyből három is. az A40-esből lesz 3 és 4, míg az A43-asból csak 4 ajtós verzió. További képeket lotus fórumon találtok.