OMSI 2

Készülő projektek

MAN EL283 Minipack (Alexred2)

Alexred2 március óta dolgozik a projekten, ami a kiadott MAN Lion’s Classicon alapul és az alábbi ajtókiosztású típusokat tervezi:
2-2-1, 2-2-0, 1-2-1, 1-2-0
A projektről naprakész információkat az Omsi 2 Romanian Garage Facebook oldalán és Webdisken találtok.


Addon Saint Servan (Palme d’or)

Újabb képeket kaptunk a tervek szerint év végén megjelenő pályáról, ezúttal a 25-ös és a 204-es vonalról. További képek a pálya Webdisk oldalán találhatóak.
A DLC-t az Aerosoft oldalán 26,63 euróért árulják, ami mai árfolyamon kb. 9626 Forint.


Add-on C2 Stadtbus-Familie Vol. 1 (mainMesh3D)

A készítő neve ismerős lehet, hozzá köthető a tavaly novemberben megjelent MAN DN95-ös addon, illetve idén augusztusi Berlin BRT DLC C2-es Citaro-ja is. Na de nézzük mit ígér ez az addon. Ahogy már megszokhattuk, most is Euro6-os besorolású típusokról van szó, melyek az alábbiak:

  • 2 ajtós szóló C2
  • 3 ajtós szóló C2
  • 3 ajtós csuklós C2 G
  • 4 ajtós csuklós C2 G
  • helyközi kialakítású szóló C2 Ü
  • helyközi kialakítású csuklós C2 GÜ
  • alacsony belépésű C2 LE

Pontos megjelenési dátum még nem ismert, viszont az árat már közzé tették. Az Aerosoft oldalán mindösze 19,15 euróért vásárolhatjuk meg, ami a jelenlegi árfolyamon tekintve ~6926 Forint.


Add-On London (Rhys McColin)

Megjelent a hivatalos trailer is, és a kiadási dátummal együtt az árát is megtudtuk. Az Addon December 10-én jelenik meg, és az Aerosoft oldalán 31,96 euróért vásárolhatjuk meg, ami a jelenlegi árfolyam szerint körülbelül 11 552 forint.


Add-on Grand Paris-Moulon (Créations AgoraS-114)

A francia kisvárosi és falusi hangulat mellett egy újabb Citaro C2-vel méghozzá annak az NGT változatával is gazdagodunk.
A kiadási dátum még nem ismert, viszont a DLC ára 26,63 euró, azaz kb. 9626 forintnak felel meg. További információk és képek az Aerosoft oldalán.


Add-on Heuliez Bus-Pack (Halycon Media)

A Heuliez GX 327-est 2005 és 2014 között gyártották Franciaország nyugati részén. A DLC 20 változatot, és 25 setvar elemet ígér. 4 féle motorral tudjuk választani, Euro 3-as besorolástól kezdve egészen az EEV besorolási, illetve váltóból is választhatunk 3 illetve 4 sebességes Voith, ZF, illetve CVT változatot is. Megjelenése még nem ismert, az Aerosoft oldalán 19.15 euró az ára.


Ikarus 250SL (Long Vehicle’s Team)

A csapat következő Ikarus altípusa a 250SL, amit az Ikarus speciális igények szerint konferenciabusznak gyártott.


LOTUS

Készülő projektek

Mercedes-Benz O405 (TramKatze)

Megtörtént az első konvertálás is, a készítő most erről hozott nekünk képeket. A hónap első felét a konvertálással, és a scriptek megírásával töltötte. Megkapta az alap MAN DL05 kijelzőjét és az IBIS-t, illetve a tükrökön kívül valamennyi fényforrás is működik. További képek a Lotus fórumon.


MAN Lion’s City pack (Alper)

Jelenleg Alper az utastájékoztatás elkészítésén dolgozik, elkészült a belső kijelző illetve az utastájékoztató monitor is. Tervei szerint néhány részlet, mint például a jegykezelő, napellenző, sofőrablak elkészítése, illetve a hibák kijavítása után a buszt December folyamán kiadja. További képeket a fórumon találtok.


Dopravní podnik hlavního města Prahy járműállomány (Schleifleiste)

A projekt még tavaly indult, pontosabban a fórum topik szeptemberben lett megnyitva. A projekt neve akkoriban a T6A5 projekt (prágai változata) volt, viszont azóta egy alacsonypadlós középrészes KT8D-t is elkezdett a készítő amiről csak nagyon kezdetleges állapotokat mutatott.

Aztán egy bő fél éve nem hallottunk semmit a készítő felől, viszont aggódásra semmi okunk nem volt ugyanis bemutatta a T3R.P-t (a T3-asok egyik modernizációja) ami a képek alapján a többi típushoz képest eléggé előrehaladott állapotban van, és még a játékban sem néz ki rosszul.

És végül két speciális T3-as szintén Prágából:
Egy sínkenő T3-as Mazací vůz (psz. 5572)- becenevén Mazačka amit a Prágai villamoshálózat kenésére 2015 óta használnak. És egy hókotró T3M (Prágai psz. 5412) aminek a hókotró része a forgóváz előtti sráfozott részre van beépítve, ő és másik társa az 5417 védik meg Prága villamoshálózatát fagyos telek ellen.