OMSI 2

Készülő projektek

Citybus 628c & 628g (Kajott3D)

Kajott bejelentette, hogy nem fog tovább várni az új hangokra, mivel nem tudja mikor lesz lehetősége újakat felvenni. Ezért amint tudja, kiadja Steamen a DLC-t, és erre egy elég nagy időszakot adott meg. Valamikor Július eleje és Szeptember vége között várható a kiadás. Persze emellett még megtudtuk, hogy többek között a váltógombsor is setvarral állítható lesz.

Hello, May finished, so I have to announce what I decided with Citybus 628c & 628g LF: At the moment I'm fixing all bugs…

Közzétette: Kajott3d – 2020. június 5., péntek

Megjött végre a hőség, és legutóbbi posztjában bemutatta, hogy elkészült a klíma scriptje is, így vezethetünk majd klíma nélküli változatot is.

Citybus 628 LF for OMSI 2: I finished script of automatic temperature control panel. Bus without air conditioning, have panel with 3 buttons. Bus with air conditioning, have panel with 5 buttons.

Közzétette: Kajott3d – 2020. június 29., hétfő

Ikarus 415.26 (jxbell,ddrucsko)

A magyar közönség előtt jxbell által már 2017-ben bemutatkozott ez a projekt, viszont nem sokkal utána feledésbe is merült. jxbell modelljéhez pár éve csapatunk is hozzájutott, és azt a verziót az akkori tudásunk alapján folytattuk is, viszont manapság már több tapasztalattal állnánk neki. Ez a változat sokáig parkoló pályán volt, és Omsi-ba már nem is szeretnénk befejezni.

Május végén-június elején ddrucsko és csapata szintén megkapta a félig elkezdett alapmodellt. Azóta már a játékból is kaptunk róla képeket, és saját modellek is kerültek a buszba.

A későbbiek folyamán tervben van a 415.09, a 415.15 altípus elkészítése is, a csuklós változat még kérdéses.


MAN NM192 (Sobol)

Az MAN buszcsalád legkisebb tagja Sobol spontán projektjének mondható, amit még május végén mutatott be a discord szerverén.

A busz jelenleg csak a Patreon támogatóknak érhető el béta tesztelésre, ahogy a Solbusnál is, ez a busz is játszató, tartalmaz bugokat és hiányosságokat, de ezek visszajelzése és javítása folyamatosan zajlik.


Ikarus C56 (jxbell)

jxbell még Áprilisban tartott közvéleménykutatást, hogy milyen variálható elemeket látna a nagy közönség az elkezdett C56-os Ikarusán. Azóta szépen csendben dolgozgatott a buszon, majd hó elején hallatott ismét projektjéről. A busz külső megvilágításai már meg lettek csinálva, valamint már néhány setvar elem is bekerült. Többek között változtathatóak az ülések, rakhatunk a kerekekre dísztárcsát, illetve leszedhetjük az Ikarus feliratot is az elejéről.


Středočesko [fél fiktív] (Peťulínek)

A pályáról szinte minden hónapban kapunk képeket, és ez most sem történt máshogyan. Jelenleg a növényzet szépítésén van most a hangsúly. Több információ az Omsi Cseh fórumon érhető el.


Kiadott projektek

Add-On E-Bus Hamburg (Darius Bode)

Június elején jelent meg a Mercedes-Benz szóló elektromos busza, az E-Citaro, Darius Bode jóvoltából. Az addon tartalmaz egy két ajtós és egy három ajtós kivitelt is. A busz megjelenésével frissült a Hafencity DLC is, mely egy új garázzsal bővült, ahol lehetőségünk van tölteni az új járműveket. A buszt steamen tudjátok megvásárolni 9.95€-ért.


LOTUS

Készülő projektek

Siemens/DüWag NF6 (Dany1011)

A villamos építése az előző hónapban már javában zajlott, viszont nem tartott még olyan állapotban, hogy belekerüljön a hónap végi összefoglalónkba. A villamos 1996-ban a Rheinbahn 100 éves évfordulójának alkalmából állt forgalomba, így ez a típus tektinhető az első alacsonypadlós villamosnak a városban.
A villamos építése félig valós, félig pedig fiktívként fog megvalósulni a játékban, szükséges információk és ismeretek hiányában.
További információk a hivatalos Lotus fórumon érhetőek el.


DÜWAG / Siemens NF6 [Düsseldorf] (Phillip Zunk)

Phillip neve már ismerősen csenghet, elsősorban a LOTUS-os Düsseldorf addonban való részvételből, de az OMSI2-höz kiadott NF6D Addon is az ő nevéhez fűződik. A villamost szabadidejében, mellékprojektként csinálja. Az eredeti modellek OMSI-ból valóak, és mivel jelenleg Düsseldorfban az összes ilyen típus modernizáción esik át, ezt a változatot is szeretné megcsinálni. További információkért érdemes figyelemmel kísérni őt a LOTUS fórumon.


Kiadott projektek

Budapest – Millenniumi Földalatti Vasút (Bzmot332)

A mai budapesti 1-es metrót 1896-ban az ország fennállásának 1000 éves évfordulójára (millenniumára) építették meg, így ez lett a kontinens első motorkocsis üzemű földalatti vasútja. A pálya a vonalhosszabbítást megelőző 1970-es éveket dolgozza fel a Gizella tér (mai Vörösmarty tér) és az Ártézi víz megálló (mai Széchenyi fürdő) között. A pályához tartozik még egy korabeli jármű is, ezek a videó leírásában, vagy a Steam workshopon keresztül érhetőek el.