OMSI 2

Készülő projektek

Neoman Overhaul (Sobol)

Kiadáshoz közeledik Sobol Neoman Overhaul csomagjának első változata. Erről a “Road to final” címszó alatt írt facebook oldalán.
A végleges kiadás első csomagja az alábbi altípusokat fogja tartalmazni:
A20, A21, A37, elképzelhető, hogy az A45 is. Az A23/A40 változatok később lesznek hozzáadva.

I feel like It's time to get myself forced to finish things on NEOMAN Overhaul Pack, and finally, after…

Közzétette: Sobol OMSI 2 Mods – 2020. május 11., hétfő

Solbus Solcity 12M (Beta) (Sobol)

Sobol bemutatta egyik legújabb projektjét, a Solbus Solcity 12M-et. Ez a típus leginkább Lengyelországban elterjedt, a szóló dízel típusok a nagyobb városok közül Varsóban, Gdańskban és Lublinban szolgálnak. Open béta (12 méteres 3 ajtós) változat a Patreon feliratkozóknak már elérhető, a busz jelenleg még készítés alatt áll. Frissebb információkról Sobol facebook oldalán vagy discord szerverén értesülhettek.

Hogy rövid tapasztalatokat is írjunk róla, a busz béta verzióban is már játszható állapotban van, a fülke és az utastér jelenleg még hiányos, a busznak szembetűnő hibái nincsenek.

Facebook bejegyzésében mutatott képet a busz további altípusairól is, miszerint kiadásra kerül majd a 12 méteres 2 ajtós, a 10 méteres 2 valamint 3 ajtós, és később a 15, 18 méteres változat is.


Neoplan Centroliner N4416 (Beta) (Sobol)

Ez a típus ugyan már elérhető a játékhoz, de mivel közeli családtagja az MAN Lion’s City-nek, ezért Sobol korábban úgy döntött, felújítja és 3 ajtósítja ezt is, valamint elkészíti a típus más hosszúságú változatait is. Tervek szerint ezek típusjelzése az N4407 (8,69m), N4409 (9,59m) és az N4420 (14,7m). A korábban már MVAG(Justin) felhasználó által kiadott verzió itt tölthető le.


Irisbus Crossway (Kescrole)

Francia projektről is ritkán írunk, ezúttal Kescrole Irisbus projektje van terítéken. Az Evadys-t a megosztó sikere után, a Crossway követi, abból is pontosabban a 12.8 méteres változat.
A modell teljesen nulláról épült és a képek tanúsága szerint egy optimalizált, gépbarát busszal fogunk gazdagodni. Addig is még egy készülő projektről beszélünk, ugyanis az általános hangokon kívül még valamennyi scriptelés és a motorhang elkészítése is hátra van. További információkat a projektről a készítő facebook oldalán találtok.


Addon Citybus i260 (Bustrainz)

BusTrainz orosz VK oldalán kaptunk képet az Addon következő altípusáról a 260.43-asról. Hazai viszonylatokon kívül Németországban és Romániában is közlekedett ez a típus.


Ikarus C56 (jxbell)

jxbell munkássága több színben érinti a magyar közösséget, így neve bizonyára már ismerős lehet nektek. Nevéhez főként a kiadott Ikarus Egyedi E94-es fűződik, ezen kívül több projekt scriptelésében is segédkezett. Legújabb projektje pedig a szintén jól ismert Ikarus C56-os.


Setra S41XLE Business (Trissi)

A projekt az S41XLE Business különböző változatait fogja tartalmazni. Az első tervezett altípus az S415 LE, majd az S416 és a 418 LE. A projektről bővebben a Webdisken olvashattok.


Ikarus 415 (Szabó’s Workshop)

Igaz a hónap közepén láthattunk képet a készülő Ikarus 415-ös típusról, de a készítése hó elején kezdődött. Először az első generációs 415.04-es verzió készül el, de további variáns is tervben van. Az OMSI-ba való konvertálás már megkezdődött, bár a modell még hiányos. Az első generációs verzióból leginkább a vezetőfülke részletei hiányoznak (például a műszeregységek mutatói), de a beltéri textúrák is módosulni fognak még.

Sziasztok!Egy kis helyzetjelentés az Ikarus 415-tel kapcsolatban.Elkezdtem bekonvertálni a játékba, és jelenleg itt tartok.Néhány textúra még módosulni fog, de egész szépen tudok vele most haladni 🙂

Közzétette: Szabó's workshop – 2020. május 27., szerda

Borsodi régió (Kenike)

Mindig örülünk, hogyha egy magyar projektről írhatunk, így most a már jól ismert Borsodi pálya frissítésének fejleményeiről olvashattok.
A pályán két új vonal lesz vezethető, a 4049-es és a 4050-es számúak, mindkettő Berente, Bányagépjavító üzem és Varbó között fut, és ez a két vonal más-más utat jár be a két végállomás között. A pálya 6 új településsel fog bővülni, ezek közül Sajólászlófalva áll közel a befejezéshez, emellett a lakott területen kívüli részek is kezdik elnyerni végleges alakjukat. A településen belüli részek sajnos még csak foltokban készültek el, ezért a készítő szerint a kiadás még elég távolinak tudható. Az első kiadásban szereplő Sajószentpéter is kapni fog egy ráncfelvarrást, ez modell és textúra átdolgozás formájában fog megjelenni.


Středočesko (Peťulinek)

Új vonal került bemutatásra a fél-valós Středočesko pályán, a cseh Omsi fórumon pedig újabb képekkel lettünk gazdagabbak.


Kiadott projektek

Addon Bad Hügelsdorf (Kiadó: Halycon Media)

Bad Hügelsdorf egy kitalált, Baden Württemberg tartományban található, közepes méretű város, Németország egyik legszebb vidékén. Szolgáltató cég a VBBH, ami a várost és a környező településeket fedi le.

A változatos domborzatot és a részletgazdag környezetet lehetőségünk van 7 nappali és 3 éjszakai vonalon felfedezni, emellett véletlenszerű események, több ezer egyedi objektumok és szabadtéri rendezvények színesítik a vezetési élményt.

A pályához tartoznak még saját jegycsomagok, új utashangok, karácsonyi vásárok, és kapunk két vezethető járművet, ezek az MAN A20 Ü és az A25 ÜLL, ezek természetesen a helyi szolgáltató színeiben pompáznak.
Az Addon-t Steam-en 25 euróért vásárolhatjuk meg.


Mosonmagyaróvár update [fiktív] (Sipos Roland)

A pályán összesen 9 helyi és 3 helyközi járatot vezetve fedezhetjük fel Magyarország északnyugati térségét. A májusi frissítés számos javításokat és újításokat tartalmaz és szükséges hozzá a Solaris BVG megléte is. Részletesebb leírást és letöltési linket pedig a pálya saját weboldalán találjátok.

LOTUS

Készülő projektek

Volvo 8900LE 6×2 (volvorider64)

Volvorider64 még Áprilisban mutatta meg LOTUS fórumon az elkezdett Volvo 8900LE 3 tengelyes verzióját. Ugyan korábban egy készítőtársával ugyanezt a típust már elkezdték, de végül az a projekt abbamaradt és most egyedül újra nekiállt. Sok információt nem közölt, jelenleg még a karosszériával van elfoglalva.


Bombardier Flexity Swift (man-tga)

Ugyancsak a fórumon figyeltünk fel erre a Flexityre, mely szintén még a modellezési fázisban, de azért eléggé előrehaladott állapotban van. Egész pontosan a Kölnben használt K4000-es típus lesz belőle, de a készítő még nem kezdte el bekonvertálni. A textúrákon még a későbbiek folyamán változtatni fog.


Bremen-Stadt (Dennis K.)

A pályát még tavaly novemberben kezdte el egy 4 fős társaság. Terv szerint a 6-os villamosvonalat építik meg, melyen 23 köztes megálló érintésével a Flughafen-Süd és az Universität között közlekedik, a menetidő pedig 33 perc. Sajnos első körben nem a teljes vonalat kapjuk majd meg. Jelenleg a reptér környékének a beépítése folyik, melyhez rengeteg egyedi objektumot használnak.


Kiadott projektek

Tram 2000 (Aki & livPlaysYT)

A Tram 2000 egy 1976-tól Zürich számára épített, a megszokottól keskenyebb, 1000mm-es nyomtávval rendelkező villamostípus. A villamost a steam workshopból lehet letölteni.


Kézihajtány (Kartoffelphantom)

Unalmas a modern villamosfülke a sok elektronikával, vagy épp egy kis edzésre vágyunk a két sínszál között? Kartoffelphantom segít! Az alábbi linken az egyik mellékprojektjét, egy biomechanikus kézihajtányt tölthettek le. A leírásban az irányítását is megtaláljátok.


AI Pack (Kartoffelphantom)

Most hogy megérkeztek az AI-k LOTUS-ba is, Kartoffelphantom kapott is az alkalmon, és egy AI csomagot egyből el is készített. Jelenleg több féle trabantot, és egy MAN TGL teherautót tartalmaz, de ez a későbbiekben még bővülhet. Letölteni természetesen ezt is a steam workshopból tudjátok.