OMSI 2

Készülő projektek:

Scania Citywide pack (Lanek)

Majdnem egy év kihagyás után a hivatalos Omsi fórumon kaptunk új információkat a projektről. Ez a projekt a 2015-ben megjelent Scania GN14, három ajtós csuklósbusz alapjaira épül, és tervek szerint az alábbi változatokat fogja tartalmazni.

  • 10.9LF 2-2-0, 2-2-2
  • 12LF 2-2-0, 2-2-2
  • 12LF CNG 2-2-0, 2-2-2
  • 18LF 2-2-2-0, 2-2-2-1, 2-2-2-2

Valamint a későbbiekben tervezett LE változatokat. A 10.9 és a 12 méteres változatok 95%-os készültségben vannak, azokhoz a műszerfal központi kijelzőjének a textúráit kell lecserélni, emellett pár apróság pl. az ablakkeret hiányzik.


Setra S315 NF (Stappellurch)

A múlt havi történéseket bepótólva, új elemekkel bővült a busz utastere, hozzá lettek adva a kapaszkodók, válaszfalak, ülések és az ajtórúd felső rögzítése, illetve a fülkében a hátfal és a homlokfal mögötti elem és még plusz pár apróság. A busz történéseiről itt olvashattok.


Kiadott projektek:

Volvo 7700A FL Sound mod (Ratti)

Az otthon maradást betartva, Ratti újra elővette a buszt és a hónap elején két videót is rakott ki a Facelift Volvo jellegzetes hangjairól, és a hónap közepén ki is adta a hangcsomagját.. A videókban a B9LA Voith hangjait csodálhatjuk meg, mint kívülről, mint belülről. Letölteni pedig webdiskről tudjátok.


AddOn Düsseldorf DLC (Kevin Nitschmann, Christian Rolle)

Új DLC jelent meg a játékhoz, viszont a vélemények megosztóak, ugyanis sokak szerint nem hozza az átlag játékostól elvárt színvonalat.

A kiegészítő 5 vezethető vonalat és egy 4. generációs csuklós Solarist tartalmaz, emellett a kronológiában megírt véletlenszerű események színesítik a vezetési élményt. A kiegészítőt Steamen és az Aerosoft oldalán is megvásárolhatjátok.

Florian Kahle bemutató videója a pályán vezethető egyik vonalról.

Börzsöny-Fictional Remastered (U.P, Routeres)

Végre felkerült a végleges menetrendes verzió is, mely 21 járatot, valamint 22 buszhoz közel 40 féle festést tartalmaz. Letölteni a készítők facebook oldaláról, vagy az oldalunkról a letöltések/pályák fül alatt tudjátok.


LOTUS

Készülő projektek:


MAN NG313 (Cedric)

Az Omsihoz megjelent AddOn MAN Stadtbusfamile kiegészítőből már ismerős lehet a típus, konkrétan nem is, csak részben alapul azon, ugyanis a karosszéria át lett dolgozva. A projekt jelenlegi információk alapján ingyenesként fog megjelenni, az Omsi DLC-vel szembeni modell egyezésekről nem tudunk.
Jelenleg az alap emeletes MAN alapjára épül, az utastérben kétféle utastájékoztató van, a csukló animációval együtt elkészült, viszont a működése nem tökéletes, mert a játék Street modul-ja még nem kezeli a csuklót. Bővebben a fórumon olvashattok.


Düwag GT8Z (Pandemist, Jitano, kestra94)

Kestra94 és két társa a B-wagen (melyről korábban már írtunk) mellett megmutatták az egyik mellékprojektjüket, a GT8Z-t. A Düwag által a ’60-as években gyártott jármű elkészítését nehezíti, hogy Bonnból ’94-ben elszállították az utolsó darabot is Szófiába, így csak a fennmaradt archív felvételekből tudnak dolgozni. További képeket villamosról nagyobb minőségben a fórumon találtok.


MAN Lion’s City A21 (Alper)

Utóbbi időkben leginkább a festésekkel dolgozott, de most egy két modellt is javított, hozzáadott. Többek között bekerült a napellenző, az euro6-os logók, a féklámpa (hogy átmenjen a műszakin 😀 ), javított néhány textúrázási hibát, stb. További festésekről képet a fórumon találtok.


Düwag NGT6C KVG Kassel (TramKatze)

Ebből a típusből összesen 25db-ot gyártottak Kassel városának, amiből jelenleg 21db van forgalomban, két fajta változatban, egy eredeti és egy felújított. A készítő mindkét változatot tervezi megépíteni. Egyébként azóta a játékba is bekerült. Bővebb információk a fórumon olvashatóak.


ČKD Tatra KT4Dtm (Kartoffelphantom)

A villamosról érdemi információt január óta nemigen hallottunk, azonban a hónap közepén további képek kerültek fel a fórumra. Ezen típusok nem mindegyike néz ki ugyanúgy, a kisebb különbségeket is hozzáadja majd a készítő. Ilyen például az utastér színe vagy a homlokfalon elhelyezkedő ČKD logó. A projektről bővebben ide kattintva olvashattok.

Kiadott projektek:


Düsseldorf 1981 DLC (Julian)

A DLC elsőként csak egy 8km hosszú vonalat, mely nem teljesen fedi le a 76-os járatot, valamint a Düwag GT8S, GT8SU, GT8, B4, és a B80 Stahl villamost fogja tartalmazni. Ebben a fázisban frissítésként ki fog egészülni a vonal további pár megállónyi útszakasszal, valamint érkezni fog egy AI MAN SG192-es.
Második fázisban megkapjuk a 76-os vonal befejezetlen részét, illetve több frissítésen keresztül szakaszonként a 714-ös vonalat. Ezen kívül egy vezethető Düwag GT6-os, illetve AI Krefelder M8C és Krefelder GT8-as jár hozzá.
A harmadik fázis a végleges kiadás. Az eddig leírtakon kívül belekerül még a 710-es vonal, így a teljes pályán mintegy 40km vezethető útszakasz áll majd rendelkezésre. Ezen kívül még AI MAN Metrobus, és egyéb korhű járművek lesznek benne.
Végül hónap végén kiadásra került steamen a DLC. Az árazás véleményünk szerint kicsit borsos, de cserébe egy ígéretes pályát és járműveket kapunk. Az első fázis alatt 34.99€, a második fázis alatt 39.99€ és a végleges kiadásnál pedig 49.99€-ért tudjuk majd megvenni. Fontos kiemelni, hogy aki az első fázis alatt megveszi 34.99 eurós áron, az frissítések keretében ugyanúgy megkapja a teljes verziót mint aki majd csak a végén 49.99 euróért veszi meg.