OMSI 2

Készülő projektek:

Mercedes-Benz C1 (Kajott3D)

Kajott bejelentette, hogy ha a facebook oldala eléri a 2000 követőt, akkor kiadja a citarot ingyenes bétaként. A busz nincsen kész még, vannak funkciók amik még nem működnek, de összességében már játszható. Az alábbi videón a jelenlegi állapotokat láthatjátok.

Mercedes-Benz Citaro Facelift (Kajott3D)

Kajott megint egy olyan projektet mutatott be, ami az elmúlt időszakban a háttérbe szorult, és befejezésre vár. Ezt a buszt is a Conecto kiadása után tervezi folytatni, de még nem biztos, hogy végül OMSI-ba kerül majd bele.

Another bus which wait for finish is Citybus o530 Facelift (Mercedes-Benz Citaro Facelift). At the moment the project is…

Közzétette: Kajott3d – 2020. március 20., péntek

Add-On Digibus Phantom (V3D)

A Steamen felfigyelhettünk egy közelgő DLC-re, a Digibus Phantom-ra, ami igazából Optare Spectra néven fut. A DLC-ben választhatunk a 3 és a 4 sebességes Voith váltó között, de megkapjuk a 90-es évekbeli klasszikus jegynyomtatót, ezen felül 16 különböző setvar lehetőség is van a buszban. Előreláthatólag Áprilisban fog megjelenni.

Neoplan Centroliner Familie (Sobol)

Sobol egy új típussal folytatja Neoplan családot, jelenleg az N4416 Centroliner CNG-s verziójáról láthatunk képet. Ezúttal érdemes követni a youtube csatornáját is, ugyanis szokott élőközvetítést tartani, hogyan is csinálja a projektjeit.

Středočesko (fél-valós) (Peťulínek)

Štredočesko egy Közép-Csehországot feldolgozó félig valós, félig fiktív pálya. A munkálatok tavaly februárban kezdődtek, és készítő már akkor publikált képeket a pályáról. A pálya valós vonalakat, valós végállomásneveket és menetrendeket fog tartalmazni, és a készítő emellé a klasszikus cseh környezetet is garantálja. A területen a ČSAD Benešov és az ICOM Transport szolgáltat, ezen cégek festései is a pálya részei lesznek. Az 1.0-ás verzióban a pálya 5 vezethető vonalat fog tartalmazni.

438 – Štěchovice <> Netvořice,Pošta
440 – Štěchovice <> Štěchovice, Masečín
485 – Netvořice,Pošta (> Maskovice > Netvořice,Pošta)<> Rabyně,Měřín/Nová Rabyně
455 – Rabyně,Měřín,Zotavovna <> Neveklov,Jablonná
734 (fiktív iskolabusz) – Štěchovice,Masečín <> Hradištko,Zámek

Megjelent projektek:

Addon Regiobus i200 frissítés (Bustrainz)

A múlthónapban számoltunk be arról, hogy Bustrainz két altípussal, az Ikarus 260.27 és a 260.51 változatokkal bővíti a DLC-t. Nem is kellett sokat várni rá, a hónap elején meg is érkezett a frissítés azokhoz akik már rendelkeznek a DLC-vel. Aki pedig még nem vette meg, de felkeltette érdeklődését akár ez a két új típus, az itt tudja beszerezni.

AI pack vol 7 – KI busse (Halycon Media)

Megint egy AI pack a Halycon Media által, csak most a buszok vannak a terítéken. A szokásos 12.95€-ért kapunk szóló 2 és 3 ajtós, csuklós 3 és 4 ajtós Euro5-ös C2-es citarot, valamint Setra S415 UL-t kétféle homlokfallal és egy S531 DT-t. Szóval aki szeretné ha a pályáin ilyen buszok járnának, az itt tudja megvenni a DLC-t.

Mercedes-Benz O303 (Perotinus)

Újabb igényes járművel gazdagodik az Omsi járműparkja, igaz sokat kellett várni rá, de megérkezett Perotinus O303-as mercije. Több setvarral változtatható dolog is van benne, többek között a jegynyomtató, a dísztárcsa, az ülések, és még sok más. A buszhoz szükséges a City bus O305 DLC. Letölteni pedig itt tudjátok.

NEOMAN Overhaul BETA (Sobol)

A hónap végén végül egy újabb béta verziót adott ki a packból, melyet a webdisken találtok meg. Sok változatot tartalmaz a Lion’s City családból, de még nem az összeset, így például a csuklós verzióra, meg a pótkocsis verzióra még várnunk kell. A packhoz kapunk még egy Neoplan N4516-ot is kétféle motorral és kétféle váltóval felszerelve.

NEOMAN Overhaul 2.0b released!https://reboot.omsi-webdisk.de/file/2848-neoman-overhaul-beta/

Közzétette: Sobol OMSI 2 Mods – 2020. március 22., vasárnap

Ikarus 256.50V (Bocskor és GMI)

Hosszú várakozás után a készítő az oldalukon publikálta a csomagot, ami összesen három altípust és öt rendszámvariánst tartalmaz.

LOTUS

A LOTUS fejlesztői ismét megmutatták egy videó formájában, hogy hogyan is állnak az AI-k fejlesztésével. Jelenleg még nem tökéletesek, így például a buszokra még nem reagálnak, nem kezdenek előzésbe, nem használják a fényszórókat, a sávváltás sincs még megoldva, valamint az irányjelzőt is elfelejtik kirakni. A gyalogosok is készülnek, de a fejlesztés egyelőre nincs abban a fázisban, hogy lehessen róla képet mutatni. Ha minden jól megy, az autósokkal együtt fogjuk őket megkapni, de az utasok csak később lesznek megvalósítva a komplexebb viselkedés miatt.

Készülő projektek:

LEW MXA (Hévműhely)

Szépen haladnak a Hévműhelyes srácok. Az utastérben is láthatunk némi változást a részletekben, de talán a vezetőfülke most picit érdekesebb. Bekerült a vezetőülés, a beszédszintetizátor, az eddig hiányos részek kaptak textúrákat.

Vajon mit mutathatnak a műszerek?

Közzétette: Hévműhely – 2020. március 27., péntek

Twinaue (fiktív) ( DoBrWtal85 )


Twinaue egy kitalált német településnév, a vonalvezetés és a pálya térképe is teljesen fiktív. A készítő elmondása szerint sok időt tervez pálya építésére, mert még nem szerezte meg a megfelelő tudást a teljes pálya megépítéséhez. Leírás alapján még a pálya méretét sem tudja meghatározni, de törekszik a lehető legtöbb látvány és részletelemet megépíteni.

Frissebb posztjában úgy fogalmazott, a főpályaudvar teljes átépítésen esett át, hogy a buszok is kényelmesen elférjenek. A pálya multiplayer kompatibilis, így főpályaudvar peronjai több jármű befogadására is alkalmasak.

A pályán összesen 5 vezethető vonal lesz, ebből 4 villamos és 1 busz. A villamosvonalak közül a megszokott 1435mm nyomtáv mellett megépítésre kerül egy keskenyebb 1000mm nyomtávú is.