A hónap rövidsége ellenére, meglehetősen sok projektet hozott vagy csak mi írunk mindenről(?). Próbáljuk összeszedni a lehető legtöbb platformról a készülő minőségi és igényesnek ígérkező projekteket. Nem meglepő módon a Lotus Early Access verzió megjelenése után lassan másfél éve is leginkább Omsi-ra jelennek meg, készülnek projektek. Reméljük ez a mérleg idővel majd a Lotus oldalára fog átbillenni, persze ezt a játék fejlesztői is nagyban befolyásolni tudják. Na de elég a regényből, lássuk az évi második összefoglalónkat, íme:


OMSI 2

Készülő projektek:

Addon Citybus 628c & 628g (Kajott3D)

Kajott pár újabb festést is megcsinált, köztük olyat is amit már jól ismerhetünk. Elkészítette a budapesti festésnek az alapját, a logók érthető okokból a fizetős kiegészítő miatt nincsenek rajta. Ezen kívül elkészült a Gdańsk-i (lengyel), Konya-i (török), DAKK abból is a szegedi és a kecskeméti (magyar), a Łodz-i (lengyel), a varsói (lengyel), és lublini (lengyel) festés is. A leszállásjelzők festhetőek, valamint több setvar is társul hozzá. Tervezi egyébként megcsinálni a budapesti 100E reptéri matricás festést is.

A busz új retarder hangokat is kapott, melyet az alábbi videón hallgathatunk meg.

Legfrissebb bejegyzés a Facebook oldalán a Lublini festésekről szólt.

MAN NL223 (Kajott3D)

Elmúlt időkben többen kérdezték tőle hogy mi is van ezzel a projekttel. Nemrég facebook oldalán elmondta, hogy jelenleg ez a busz félre van söpörve a fiókba, mivel a Conecto-t helyezte inkább előtérbe, az fontosabb neki. Amint utóbbit befejezte, akkor fogja folytatni az MAN-t. Viszont nem biztos hogy az már OMSI-ra fog készülni, előfordulhat hogy más szimulátorba fogja beimportálni.

Mercedes-Benz C1 (Kajott3D)

E hónap Kajott részéről is elég tartalmasnak mondható, szinte napi szinten mutatott valami újat, hónap végére a Citaro családjáról is adott jelet. Rövid posztjában elmondta, hogy jelenleg a busz nem képviseli a Conecto szintű minőséget, de mondhatni így is játszható. Tervezi a modellt felújítani, de előtte fontolóra veszi hogy jelen minőségben kiadja béta verzióként. A Citaro-ról a készítő facebook oldalán olvashattok.

Setra S3XXNF (Stappellurch)

Az előző összefoglalóban már hallhattatok erről a buszról, és erre a hónapra is szorított magának helyet a projekt. Belekerültek az ajtómozgató rudak, utastéri lámpák, kijelződobozok és a tető hátsó elemei is. Ahogyan a képeken is látszik az utastér jelentős része még textúrázatlan.

Mercedes-Benz C2 család (dsgn.mx200)

C2-esből van már OMSI-ra pár verzió, de talán LE változat még nincs. dsgn.mx200 most ezt az űrt is próbálja kitölteni ezzel a C2 családdal, így most a C2 LE-ről is kaptunk pár képet.

És természetesen az C2 NGT sem hiányozhat a családból. A budapestieknek már ismerős lehet ez a típus, mert 2016-ban egy hétig tesztelte a BKV Zrt.

A szóló verziók mellé nem árt a csuklós C2 is, erről is láthatunk most pár képet.

dsgn.mx200-ról még lenne mit írni, hiszen ezeken kívül megannyi BVG-s járművet készít, az elmaradt modjairól majd a következő hónapban számolunk be.

Addon Regiobus i200 (Bustrainz)

Bustrainz Regiobus csomagja ismét a szóló altípusokkal folytatódik, mégpedig az Ikarus 260.27 és a 260.51 változatokkal. Ezeket az altípusokat leginkább a volt Szovjetúnió városaiba, és Észtországba gyártották.

Mercedes-Benz Citaro Facelift LE MÜ 3 doors (Arne J)

A készítő a posztban csak annyit írt, hogy a projektet Sobol-lal együtt készíti.

Mercedes-Benz Citaro Facelift G Hybrid (j.productions.omsi)

Egy újabb csuklós típussal bővül a Facelift család. A készítő részletesebb információt nem adott a buszról. Egy kis ismertető, hogy milyen típusról is van szó, Kecskeméten (HU) ebből a típusból 25db jár, ami idén január elsejétől a KEKO (kecskeméti közlekedési társaság) állományát képviseli.

Neoman Overhaul (Sobol)

Sobol MAN-Neoplan projektjére az év összes hírmondója nem lenne elég, ezért egyenlőre csak röviden írunk pár altípusról, városok alváltozatáról, amiket februárban osztott meg velünk.

Elmúlt hónap megjelenései:

AI pack vol 9 – Luxury cars (Halycon Media)

Egy újabb AI DLC-vel lettünk gazdagabbak, most a luxusautók voltak soron. Ebbe a csomagban olyanok kerültek bele mint például a Lamborghini Aventador, Mercedes-Benz GLC Coupe, Porsche 911, vagy mint a Tesla Model 3. A DLC ára steam-en 12,95€, melyet itt tudtok megvenni.

Marseille V2 (Guigs13013)

Megjelent Marseille második verziója, amiben jelenleg 35 vonal járható, a pályához szükséges az Aachen kiegészítő, és megannyi francia AI jármű, melyeket a pálya oldaláról (oldal legalja, Téléchargement szekció) tölthettek le.

Kerkrich V1.5 [fiktív] (MAN NL 263 Fan)

A Kerkrich egy fiktív pálya, mely 11 vezethető vonalat tartalmaz. A pályához szükséges a Hamburg Tag und Nacht és a Citybus O305 DLC, valamint a Mainz pálya. A pályát letölteni pedig itt tudjátok.

LOTUS

Először ejtsünk szót a játék újdonságairól. Még tavaly szeptemberben a közösség megszavazta hogy az AI legyen a következő nagyobb fejlesztés, és most erről kaptunk egy videót. Láthatóan még nem tökéletes, de már valamelyest észreveszik egymást. Egyelőre a játékosok számára még nem elérhető, de kíváncsian várjuk a további fejleményeket ezzel kapcsolatosan is.

Készülő projektek:

Hamburg ’78 DLC (RW1HH és Roland15)

Az úthálózat elkészült a Siemerplatz és a Grindelberg megálló között, így az útvonal nagyjából kétharmada útszerkezet ügyileg kész. Az építésben nehézséget okoz hogy a város 1978 óta elég sokat változott, így több utánajárást igényel egy egy modell, útkereszteződés elkészítése.
További képeket illetve részleteket itt találtok.

MAN Lion’s City A21 (Alper)

Alper elkezdte az OMSI alá V3D által elkészített MAN-t átkonvertálni, egy dízeles és egy CNG-s kivitelben, illetve kissé átalakítani LOTUS-hoz. Persze itt is lesz variálhatóság, többek között az ajtók, a kijelzők, a krómdíszcsík és még sok más. A teljes listát a LOTUS fórumon olvashatjátok. A kép alatt az ajtóműködésről videót is láthattok.

ČKD Tatra KT4Dtm (Kartoffelphantom)

Új videók jelentek meg a készülő KT4Dtm-ről.
Ugyan még az előző hónap végén, de történt azóta más változás is, beüzemelődött a külső mátrix kijelző is.
Link a projekthez itt található.

B-Wagen B100S (pandemist/kestra94)

Maradunk a kötöttpályánál, szintén új videó jelent meg, ezúttal a készülő Stadtbahn B-Wagenről, pontosabb típusnevén a B100S-ről, a videóban javarészt az ajtóműködésről van szó. A projektben egyébként a B-Wagen első generációja fog elkészülni, melyet 1973 és 1977 között gyártottak a német Köln és Bonn városának, a készítő az utóbbi város kivitelét veszi alapul, a jövőben pedig mindkét város variánsát tervezi elkészíteni.
A projektről ide kattintva a Lotus fórumon olvashattok, megéri követni a fejleményeket!

Legfrissebb kép a villamosról:


Ezzel az összefoglalónk végére értünk, reméljük a következő hónap is hasonlóan izgalmas lesz. Legközelebb jelentkezünk, addig is sziasztok!