Üdvözlünk mindenkit az év első, havonta megjelenő összefoglalójában! Az Omsi+-hoz hasonlóan szeretnénk visszaállítani a már megszokott formátumot annak érdekében, hogy egy kicsit átláthatóbb legyenek az új információk és megjelenések. Lássuk!

OMSI 2

Készülő projektek:

Setra S3xx NF Familie (Stapellurch)

A készítő 2017-ben állt neki a busznak, akkor még csak a modellezés gyakorlása gyanánt. Később úgy döntött, hogy OMSI-ba is bekonvertálja, így végül 2018-ban mutatta be az OMSI hivatalos fórumán. Utóbbi időkben elkezdte optimalizálni a modelleket, s ezután újra bekonvertálni.


Irisbus Citybus Pack (Tomikovec)

A készítő a projektet 2018 augusztusában mutatta be és már akkor ismertette velünk, az által elkészíteni tervezett altípusokat. A szólók közül a 2071.40 (DPP – Praha, DSZO – Zlín) , 2071.30 (DPP – Praha) a csuklós altípusok közül pedig a 2081.40-et (DPP – Praha) szeretné elkészíteni. A buszról fontos tudni, hogy a készítő egy korábban megjelent változatot dolgoz teljesen újra, tehát javításra került a kasztni, műszerfal és az utastér jelentős része. Ezekről láthattok pár képet, illetve a linkre kattintva többet.


SOR CN family (mhdfm)

A család első variánsa a CN 12-es lesz, a típusszámból adódóan a busz 12 méter hosszú. A készítő szerint az is elképzelhető, hogy megcsinálja majd a hosszabbik változatot (13,5m) vagy épp a rövidebbiket (8,5m vagy 9,5m). Első fázisban a buszt kívülről készíti el, az utastérnek pedig ezután áll neki. A projektről a hivatalos cseh Omsi csoportban hallhattok.


Karosa C935.1034 Récréo (Julien_515)

A modell ahogy az Irisbus Citybusnál is egy feljavított átdolgozott modell lesz, a készítő facebook oldaláról olvasva, a busz kapott pár setvar parancsokat amik pl. változtatható motorháztető, utastéri függönyök, külső logók. Javítva lett néhány részlet, a homlok és hátfal korrigálása, üzemanyag betöltőnyílás, új első fényszórók, irányjelző újratextelése és kapaszkodók a poggyásztér felett. Julien még hozzátette, hogy a modell festés fájlja olyan, mint az előző változaté (C954) csak hibák nélkül, és az ajtók is a sablon részei lesznek majd.


Citybus 628c & 628g (Kajott3D)

Legújabb információk szerint, a busz hangokra vár, viszont ez nem befolyásolja a kiadási dátumot. Ezalatt a készítő festéseket készít, legújabb alkotása egy Izmir festés a típus régebbi változatára.
A készítő Facebook oldalát és honlapját itt találhatjátok.


MAN A01 (rmpll)

A hivatalos fórumon látott napvilágot ez a kép a készülő MAN A01-ről, a készítő nem fűzött hozzá semmit.


Credo Inovell (Omsi Workshop)

Aki régóta követi a magyar közösség legnagyobb Omsi csoportját, és szemfüles is volt az hallhatott már a projektről. Az Omsi Workshop tagjai nemrég keresték fel facebook oldalukon a busz eredeti készítőjét, a keresés sikerrel járt, és a napokban egy rövid összefoglaló videót is közzétettek, melyet oldalukra kattintva tekinthettek meg.

Mercedes-Benz E-Citaro (dsgn.mx200)

E-projektről a készítő csak Instagram oldalán posztol, különösebb információkat nem oszt meg velünk.


Elmúlt hónap megjelenései:

Mercedes-Benz Facelift BVG mod (Tatrafan99)

Habár ez a mod Decemberben jelent meg, úgy gondoltuk kár lenne kihagyni a listából. A járműhöz tartoznak egyéb specifikációk is, mint pl. speciális LAWO karakterek, 3 különböző jegynyomtató, 2 fajta oldalsó kijelző. A készítő azt is elmondta, hogy ugyanebből a típusból el szeretné készíteni még a Szczecin-i és a Schiwy Reisen változatokat is. 
A busz letöltése ide kattintva érhető el.


Volvo 7700A Facelift 01.06 Patch (Busfahrer JJ, Skinner11)

Tavaly év végére megjelent buszhoz a feltöltő (Skinner11) adott ki egy javítást, ami az alábbiakat tartalmazza:
-hiányzó font karakterek pótlása
-indítás utáni lefulladás javítása
-ZF, Voith és Ecolife sebességváltók
-és még pár apróság 🙂
A patch ide kattintva érhető el .


Citybus i280 DLC fríssített magyar festéscsomag (UP333)

A festéscsomag az Ikarus 280.02-es altípushoz készült, mely 16 féle festést tartalmaz, ami ide kattintva érhető el.


Krummenaab 2019 (tempo1)

Megjelent Krummenaab 2019-es változata. A pálya két új városi vonallal, új INTERCITY és SHUTTLE járatokkal bővült. A pálya letöltését a hivatalos fórumra kattintva találjátok.


Landkreis Bonningen [fiktív] (Berliner Nahverkehr)

Egy újabb fiktív német pályával gazdagodtunk, mely a volt NSZK területére kalauzol minket. A pálya letöltését a hivatalos fórumra kattintva találjátok.


LOTUS

Volvo 8700LE 6×2 (Sokeri)

A LOTUS discord szerverén tűnt fel Sokeri ezzel a két képpel, melyben az általa fejlesztés alatt álló Volvo 8700LE 6×2 típusú, helyközi kivitelű autóbusz jelenlegi állapotát láthatjuk. Ígéretesnek látszik, a legrészletgazdagabb része a vezetőfülke, mivel legtöbbet ezt látjuk vezetés közben.


LEW MXA (Hévműhely)

2018 októberében tűntek fel a Hévműhelyes srácok 1-2 renderképpel, hogy nekiláttak eme jól ismert NDK-s szerkezetnek. Azóta elég szépen haladtak vele. (Tán jobban, mint mi a hannoveri villamossal. 😀 ) A szerelvény habár részben textúrázatlan, már LOTUS-ba is be van konvertálva. Ha már karácsony környékén bejött frissítésként a valós idejű tükröződés, a srácok egyből a visszapillantó megcsinálásával kezdték az évet. A beltérrel is foglalatoskodtak, a gyengébb minőségű textúrák cserélve, az üres felületek pedig textúrázva lettek.
Kíváncsian várjuk a további fejleményeket felőlük is.


Konstal 105N (mr.manul)

Szintén a LOTUS discord szerverén jelent meg mr.manul, aki 2019 Augusztusában állt neki ennek a Konstal 105N típusú villamosnak. Ilyenek közlekedtek például Poznań városában is. Habár részletes modellnek tűnik, a készítő mégsincs teljesen megelégedve a minőséggel, így némelyik modell még újra lesz modellezve.


Tatra KT4Dtm BVG (Kartoffelphantom)

2019 Márciusában jelentette be Kartoffelphantom, hogy elkezdte LOTUS-ra is megcsinálni a KT4Dtm Berlini változatát. Igaz hogy az Omsis változatot is neki köszönhetjük, de annak minőségével nem volt megelégelve, így teljesen 0-ról kezdte el. Az Omsiból már ismert modellnél valamivel részletgazdagabb kidolgozásra számíthatunk. Legutóbb a műszerfalon dolgozott, a visszajelző lámpákat keltette életre.
További képeket ebben a topikban találtok.


Static járművek (Kartoffelphantom)

Ugyan még várni kell az AI-ra, de Kartoffelphantom már készül a megjelenésükre. Addig maximum parkolás közben láthatjuk majd ezeket.


Adtranz GT8N (Cedric)

Cedric 2018 Decemberében állt neki eme villamosnak. Mostanában leginkább a scriptek rejtelmeibe ásta bele magát, így például az IBIS-Plus kijelzővezérlő egység a beütött járat összes útvonalát kilistázza, a fedélzeti kijelző is működik, de abból még hiányoznak funkciók. A használt betűtípusok megegyezik a valóságban használttal, beleértve a járműre matricázott azonosítót is.
További képeket ebben a topikban találtok.